U Širokom Brijegu održano predavanje o komplikacijama šećerne bolesti

U sklopu projekta „Prevencija komplikacija u liječenju šećerne bolesti“ kojeg sponzorira tvrtka Novo Nordisk Pharma d.o.o. iz Sarajeva, sinoć je u organizaciji naše udruge u kino dvorani Hrvatskog kulturnog doma u Širokom Brijegu održano predavanje na temu dijabetesa, odnosno o komplikacijama šećerne bolesti, njihovoj prevenciji, simptomima i liječenju.

 

Sve je spremno za realizaciju projekta „Prevencija komplikacija u liječenju šećerne bolesti“

Krajem prošle godine je odobren projekt „Prevencija komplikacija u liječenju šećerne bolesti“ kojeg je naša udruga aplicirala na adresu firme Novo Nordisk Pharma d.o.o. iz Sarajeva. Zapravo se radi o značajnom projektu za osobe sa šećernom bolesti gdje će se određenoj skupini dijabetičara na brz i zgodan način izmjeriti HbA1c, odnosno glukolizirani hemoglobin koji pokazuje kakva je zapravo ta osobna kontrola šećerne bolesti.

 

Kako je Bosanac nasamario Hercegovca

Bila je to godina 2012., mjesec studeni. Dijabetološki savez Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa dr. Midhatom Mujićem organizira Prvi dijabetološki kongres u FBiH. Unatoč nesporazumima i prepirkama, opravdanima ili neopravdanima, koje su se desile prije kongresa i koje možete pročitati na sljedećem linku, ipak odlazimo na kongres u Mostar.
 

Mjerenje GUK-a povodom svjetskog dana šećerne bolesti

Naša udruga je i ove godine na primjeren način obilježila svjetski dan šećerne bolesti, 14. studeni. To smo učinili u tri općine naše županije i to Širokom Brijegu, Grudama i Ljubuškom gdje smo na javnim mjestima mjerili šećer u krvi te dijelili korisne informacije svim savjesnim sugrađanima. Ukupno je odrađeno 425 mjerenja i to u Širokom Brijegu 154, Grudama 123 i Ljubuškom 148.

 

Novi izgled i funkcije Accu-Chek Active aparata

Izgled novog Accu Chek Active aparata je diskretniji, kao mobitel, što olakšava mjerenje u javnosti. Sam aparat je manjih dimenzija i ima veće brojeve na ekranu. Ima zvučni signal koji označava kada pacijent treba staviti kap krvi i kada je rezultat gotov. Također zvukom javi ako je stavljeno premalo krvi da se u slijedećih 10-15 sekundi može dokapati još krvi na istu test traku.
 
Pristupnica
Anketa
Kolika Vam je bila posljednja vrijednost HbA1c:
 
Statut