Još jedna donacija iz Sarajeva

Da postoji darežljivih ljudi, firma i organizacija, još jednom potvrđuje kompanija Roche Diagnostic iz Sarajeva. Preko svoje predstavnice Aldine Agić, koja nas je posjetila ovih dana, dobili smo 2 aparata za mjerenje glukoze u krvi te mnoštvo edukativnih letaka i dnevnika samokontrole.
 

Kamp djece dijabetičara u organizaciji udruženja iz Brčkog

Udruženje dijabetičara Brčko distrikta je ove godine organiziralo sedmi po redu edukativno rekreativni kamp za djecu oboljelu od šećerne bolesti. Po ustaljenoj destinaciji s izvrsnim uvjetima, kako svake godine tako i ove, svoje im prostorije s minimalnim naknadama ustupi svećenik manastira Soko u Soko gradu, malom turističkom mjestu pokraj Ljubovije u zapadnom dijelu Srbije.

 

Vrijedna donacija na adresi udruge

Ovih dana su na adresu naše udruge stigle četiri kutije trakica Accu-Chek Active pakirane po 50 komada. Ovo je već druga vrijedna donacija u posljednjih 6 mjeseci od tvrtke Roche Diagnostics iz Sarajeva.

Podsjećamo, na obilježavanju 14. studenog prošle 2011. godine, odnosno dana dijabetičara, bili su uz tvrtku NovoNordisk, također iz Sarajeva, glavni pokrovitelji.
 

U Mostaru održan simpozij o šećernoj bolesti

U prepunom Amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru danas je održan simpozij o šećernoj bolesti. Bolesti koja postaje lider u svijetu po broju oboljelih u bolestima moderne civilizacije. Trenutno je u svijetu 366 milijuna dijabetičara, najnoviji su podaci IDF-a, Svjetske dijabetološke federacije, a tendencija rasta ukazuje kako će 2030. godine biti čak 552 milijuna oboljelih od šećerne bolesti.

 

Dijabetes i snijeg

Svi smo bili svjedoci da je u prvom dijelu mjeseca veljače ove godine naša županija Zapadnohercegovačka bila zatrpana snijegom kakav samo rijetki pamte. Nakon ove prve rečenice zasigurno se pitate kakve veze ima snijeg sa web stranicom jedne udruge dijabetičara. A mi odgovaramo: Ovaj ima i to kako!

 
Pristupnica
Anketa
Kolika Vam je bila posljednja vrijednost HbA1c:
 
Statut