Udruga dijabetičara u ŽZH obilježila ovogodišnji Svjetski dan zdravlja (audio)

Udruga dijabetičara u Županiji Zapadnohercegovačkoj je u suradnji sa Domom zdravlja Posušje obilježila Svjetski dan zdravlja koji se obilježava svake godine na dan 07. travnja. Za ovu je godinu Svjetska zdravstvena organizacija odredila temu „Prevencija i liječenje šećerne bolesti“ te su članovi Udruge dijabetičara zajedno s medicinskim osobljem iz Doma zdravlja Posušje organizirali besplatno i brzo mjerenje glukoze, odnosno šećera u krvi.

 

Humanitarna predstava „Kokoš“ u Širokom Brijegu

Vrhunski glumci amaterskog ansambla Mali teatar iz Mostara, večeras su u širokobriješkom kinu „Borak“ izveli humorističnu predstavu „Kokoš“ koja je bila i humanitarnog karaktera. Naime, cijeli prihod od ulaznica, koje su se prodavale po cijeni od 5 KM, donirali su koordinaciji udruga iz Širokog Brijega koje su pokrenule humanitarnu akciju za sugrađanku Marijanu Lasić (31).

 

Humanitarna akcija za Marijanu Lasić

Marijanu Lasić (31) iz Širokog Brijega šećerna bolest prati posljednih 20 godina. Ovakvo dugogodišnje stanje s težom kontrolom glukoze u krvi je rezultiralo teškim oštećenjem organa vida koji je značajno oslabio te je stanje iz dana u dan sve lošije.
 

Edukativni audio CD - Moj život s inzulinom

Na adresu je udruge ovih dana stigao zanimljiv edukativni cd. Izdavač je Pharma-Press d.o.o. iz Sarajeva iza koje stoji farmaceutska kuća Novo Nordisk kao najveći podupiratelj i pokrovitelj. Tema je zapravo šećerna bolest a na postavljena pitanja su odgovarali ugledni doktori iz svijeta dijabetesa u Bosni i Hercegovini.
 

Susret dijabetičara u Jajcu

Promjenljivo vrijeme posljednjeg vikenda u mjesecu lipnju ipak je išlo u prilog mnogim sudionicima susreta dijabetičara koji se zbio u nedjelju, 28. lipnja, u Jajcu. Kišni oblaci su se samo za kratko nadvili iznad ovog povijesnog grada, tek toliko za ugodnu svježinu u ovim ljetnim danima.

 
Pristupnica
Anketa
Kolika Vam je bila posljednja vrijednost HbA1c:
 
Statut