Zajedno smo jači u borbi protiv dijabetesa!

Udruga dijabetičara u ŽZH obilježila ovogodišnji Svjetski dan zdravlja (audio)

Udruga dijabetičara u Županiji Zapadnohercegovačkoj je u suradnji sa Domom zdravlja Posušje obilježila Svjetski dan zdravlja koji se obilježava svake godine na dan 07. travnja. Za ovu je godinu Svjetska zdravstvena organizacija odredila temu „Prevencija i liječenje šećerne bolesti“ te su članovi Udruge dijabetičara zajedno s medicinskim osobljem iz Doma zdravlja Posušje organizirali besplatno i brzo mjerenje glukoze, odnosno šećera u krvi.

 

Akcija se odvijala u četvrtak, 07. travnja ispred zgrade Općine Posušje u periodu od 11-13 sati na koju je pristupilo ukupno 75 zainteresiranih građana koji su na zgodan način provjerili ovaj svoj važan zdravstveni parametar. I ovaj se put javno mjerenje glukoze u krvi pokazalo uspješnim jer su otkrivena 3 nova dijabetičara kojima dijagnoza do ove akcije nije bila postavljena.

Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja je popratila i Naša TV iz Mostara prikazujući priloge o dijabetesu a veliko priznanje udruzi su pružili izravnim razgovorom s predsjednikom Vjekoslavom Pavkovićem u večernjem dnevniku koji je predstavio udrugu i njezine projekte te ukazao na probleme s kojima se osobe sa šećernom bolešću susreću u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Prilog o akciji je uradio i Radio Posušje kojeg možete poslušati u sljedećem prilogu:
audio

Kako je to izgledalo u objektivu fotoaparata, pogledajte na sljedećim fotografijama.

 

 

 

Komentari 

 
0 #1 Andja susak 2017-09-27 19:15
Moji dijabeticari znate li da vam pojedini doktori ne zele izdati lijek .inzulin koji vas zivot znace, eee neka se i to cuje sramotno lneznam samo kako ih nazvat jesui to uopce lijecnici ili su nesto drugo sto uopce ne dolici jednom lijecniku , gdje mu je kodeks moral i pristup pacijentu . odete u Dom zdravlja Grude i trazite recept za lijek bez koga ne mozete , a balavica a ne lijecnica vas natjera na plac , te postavlja koje kakva pitanja koja joj ne dolikuju struci koda ste dosli u trgovinu. I na kraju odes placuc a ne dobijes od doticnog ako mogu nazvat lijecnika trazeno odnosno potrebno za zivot. Sramotno da se drzava stvara na dijabeticarima
 
Pristupnica
Anketa
Kolika Vam je bila posljednja vrijednost HbA1c:
 
Statut